2019-05-01 1691 浏览
就黎last day 諗住買呢間嘅donuts 做散水餅。因為要4打,知道個量多,已經一早打去灣仔個間問可唔可以預早訂,當日會過黎拎。個電話號碼係手提黎,接聽嘅女店員話要「早兩日親身到門市」訂購,冇送貨。咁於是我就放假特登搭車出去灣仔門市,點知去到,佢同我講個日嘅訂單滿左額,如果要訂就要問下另外兩間門市仲有冇得訂。於是我即刻打過去旺角間門市問,諗住佢有就即刻趕過去旺角,點知接電話個男店員話,其實只要電話落order就已經ok,唔洗親身去門市訂,三間門市都一樣做法。同灣仔女店員講嘅完全唔同。依家攪到勁麻煩,個日仲要同2個同事lunch time搭遠左去旺角拎donuts個女店員仲一句sorry都冇,一句話訂單full左就算
個女店員仲一句sorry都冇,一句話訂單full左就算
外卖自取