2017-05-10
約左朋友5號去荃灣食晚飯,唔知食咩好,上 openrice search 下先,見到有間新開不久的稻八,咁就一於去試下啦。😊我地準時7:30去到取位,但侍應說無我的訂位記錄,我說是網上訂位的,侍應查都冇再查就說:唔緊要,這邊;我就看看他的登記板說:我個訂位是這個啊。😒我地坐下,看看四週環境,尚算寬敞,但這個時段的入座率只得一半。😛 侍應並冇主動問我地要那一個餐,我地叫左個$238餐豬骨湯底,送來了主角安格斯牛小排,還有海鮮盛合、牛柳粒及刺身。😘開餐啦!牛小排好嫩滑,好好味!😘穀飼牛就一般!😌進口牛也一般!😌海鮮盛合都好味!😋牛柳粒不錯!😙刺身不錯!😜丸類不錯!😙自助炸物不錯!(有得玩又有得食)😙飲品及甜品正!(雪糕是Dreyers)😋整體來說尚算合格,可以一試,但仍有地方有待改善。●侍應款待應主動㸃,可增加親切感,讓客人食得開心。😊●自助炸物區略嫌地方少,若人多時就會迫及怕不安全,可設排隊改善秩序。😄●注意食物質量,讓客人食得滿足,物有所值。●美中不足的是牛小排好味當然要追加,但可惜追加來的質素較差,有點失望,😞 希望下次再來時已改善。😁
開餐啦!
牛小排好嫩滑,好好味!😘
穀飼牛就一般!😌
進口牛也一般!😌
海鮮盛合都好味!😋
牛柳粒不錯!😙
刺身不錯!😜
丸類不錯!😙
自助炸物不錯!(有得玩又有得食)😙
飲品及甜品正!(雪糕是Dreyers)😋
整體來說尚算合格,可以一試,但仍有地方有待改善。
●侍應款待應主動㸃,可增加親切感,讓客人食得開心。😊
●注意食物質量,讓客人食得滿足,物有所值。