2017-10-04
中秋節人月兩團圓,「食燈籠玩月餅」,講起都覺得溫韾!咁高興的日子梗係要約一班朋友出黎大肆慶祝啦~咁食放題就最好不過,點解?因為可以任食唔嬲囉!中環大吉係朋友帶我去,評語唔錯,唔好講咁多,一食便知龍與鳳!十個有十個第一輪必叫刺身拼盤,三文魚、甜蝦、帶子、油甘魚,來吧!游進我的肚子裡~三文魚D紋分明,好靚,加上有冰冰住,感覺特別新鮮。甜蝦超肥美,所以改左佢個名叫肥蝦,一口一隻,一隻一口~帶子鮮甜無比,大家好似肥妹鬼上身,係咁食係咁食,一陣就無哂啦~壽司都係水準之作,唔單止見得人,仲食得落肚,最最最最重要係好好食,出面2舊$30,食10舊都回本,所以食放題真係好爽!鰻魚入口即溶,三文魚燒得剛剛好,鰻魚芝士卷簡直係perfect match!!!!!!!!特別要隆重介紹炸榴槤流心球,呢個係我一定會再去中環大吉嘅原因,食完真心好幸福,痴線,點解咁好食的呢?!!!所以我一個人吃了三粒~由刺身到壽司、壽司到熟食(白酒蜆,真係粒粒皆真蜆,唔會係得個殻,又無沙,讚!)、熟食到炸物、炸物到雪糕都係水準之作,食一啖都食到美味,呢D先係大師級,真功夫,難怪全場爆滿,等到排哂長龍!ENCORE!ENCORE!
所以我一個人吃了三粒~
ENCORE!ENCORE!