2017-06-21 139 浏览
環境不錯,裝潢簡單清雅,偏少女風,都坐得舒服的,可惜晚餐時間限時90分鐘,不可以盡情吹水😂誤打誤撞叫左個父親節dinner set,但成餐飯都無父親係到😂飲品方面叫左四水果茶,叫嘅時候啲店員特別提醒我係冇水果係入面嘅😂😂😂味道都吾錯,清清地,好岩配甜品飲。而且佢有附茶包,飲完一壺茶之後,可以再放入茶包並叫店員幫你加水,就可以再沖一壺茶啦☺️👍🏻朋友說他的ice cappuccino 奶味濃,咖啡味偏淡,不過不失,不太推薦。前菜就選左香料雞腿凱撒沙拉呀!生菜同埋蕃茄都幾新鮮,仲有少少麵包粒,不過就略嫌雞腿肉有啲鞋,整體感覺有少少扣分,不過不失啦👌🏻另一個前菜就係松露薯條,松露嘅分佈唔算特別平均,味道都頗香,配醬食嘅話好香口,不過做得唔算特別出色主菜我哋就揀咗明太子意大利麵,分量唔算好多,不過明太子嘅份量就好夠,每一口嘅意粉都被滿滿嘅明太子所包圍,口感好特別,而且佢嘅醬汁調得非常之好,味道好清新又開胃,好好味,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻令一個主菜就係豬扒BBQ三文治,呢個三文治嘅份量比較輕盈,如果男仔食嘅話應該唔夠飽😂,佢嘅用料唔算好特別,都係普通豬扒生菜咁嘅組合,不過豬扒幾鮮嫩多汁,而且佢嘅BB

令一個主菜就係豬扒BBQ三文治,呢個三文治嘅份量比較輕盈,如果男仔食嘅話應該唔夠飽😂,佢嘅用料唔算好特別,都係普通豬扒生菜咁嘅組合,不過豬扒幾鮮嫩多汁,而且佢嘅BBQ醬好好味,整體感覺唔錯,係有啲唔夠喉😛

終於到甜品出場啦,呢個係成餐飯最期待嘅甜品:京都宇治抹茶紅豆鬆餅!😍😍😍四個心型嘅鬆餅配一球宇治抹茶雪糕加少量嘅紅豆,簡直perfect match。先講佢嘅鬆餅,份量唔算好多,亦都唔係特別厚實,係頗鬆軟的,口感好好。抹茶雪糕吾似坊間既咁得死甜,又有淡淡的回甘,既唔會太苦澀而個甜度又剛剛好,非常鍾意呢個抹茶嘅味道,大推!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

最後一個就係熔岩焦糖蜜糖吐司,吐司嘅份量非常之大個,食到最後已經冇乜戰鬥力去K.O.佢!呢個吐司相比起個鬆餅就相對差d,佢嘅焦糖吐司係幾香脆嘅,不過吐司同埋雪糕都普普通通,冇乜驚喜,所以唔特別推薦。

總括來講,大推抹茶紅豆鬆餅,明太子意大利粉同埋BBQ豬扒三文治都都值得一試😋👍🏻
2017-06-16