2021-10-09
終於試到呢間餐廳,之前已經想食好耐。我哋平日夜晚七點半入去,都見入面full晒咁滯。嚟到點都要嗌海南雞飯啦,我哋嗌咗天天海南雞(中份),肉質好鮮嫩,油飯好入味,配埋啲醬汁可以不斷送飯,很好!見到個menu頭幾位有古法骨茶同黃金軟骨,就嗌咗嚟try try。黃金軟骨喺呢間餐廳算比較平嘅小菜,嚟到先知點解咁多人嗌。一嚟到就聞到成浸鹹蛋香味,食落去嘅時候炸粉同雞軟骨中間有隔開一層layer,唔會完全黏實,同埋好香口,唔錯唔錯。比較普通係古法骨茶,聞落去幾大浸胡椒味,但飲落味幾淡,飲唔出有好濃嘅肉骨茶味。三色小籠包嘅setting好聰明,包頂插住一支針筒嘅物體,入面載住醋,到食嗰陣先bit出嚟,唔會因為為點醋而令到個小籠色爆皮漏汁,幾貼心。黑松露味幾特別,橙色嗰隻意想不到地有少少辣。嘢飲方面,我哋見到隔離枱嗌咗壼好大嘅水果茶,原來係招牌超級水果茶,所以就跟往嗌。杯嘢嚟到我同個fd都嚇窒咗,成一公升咁多,都係賣38蚊,好誇張。入面仲有熱情果籽,推薦!