2018-08-21
Auntie買咗cupcakes請我哋食順道做個小review啦~岩鹽焦糖🍮正常,可能坊間太多好食嘅salted caramel產品,我覺得佢又唔算好出色。.綠茶朱古力🍵綠茶buttercream好好味,陣綠茶味回味無窮想再食多口,蛋糕就正常。.伯爵茶🍶伯爵茶味好strong!.紅絲絨💃🏻最穩陣嘅王牌之選,上面係忌廉芝士,下面係紅色嘅朱古力蛋糕。.香濃咖啡☕️六個入面最好味最wow,咖啡味非常香濃,無論係buttercream定蛋糕都味道做得好到位強烈推薦.雙重朱古力🍫🍫個名令人先聯想到好多朱古力味,但食落ummm,得一啲甜味,冇咩朱古力味,最令我費解嘅係點解蛋糕唔用朱古力味??.小結:味道做得幾好,咖啡、綠茶朱古力、紅絲絨比較出色。不過所有蛋糕嘅質感乾咗少少,唔夠濕潤,某啲款式上面嘅buttercream得好少(例如伯爵茶)
順道做個小review啦~
Cupcakes
岩鹽焦糖🍮
綠茶朱古力🍵
伯爵茶🍶
伯爵茶味好strong!
紅絲絨💃🏻
最穩陣嘅王牌之選,上面係忌廉芝士,下面係紅色嘅朱古力蛋糕。
香濃咖啡☕️
雙重朱古力🍫🍫