2022-05-23 32 浏览
路過東大街覓食,今次幫襯呢個小店,價錢超級相宜👍🏻不過就要注意點鋪比較給細,人手都唔算多,慢工出細活👍🏻-▪️鐵火拖羅卷 $98⭕️推薦推薦⭕️每個壽司卷面頭都係海量新鮮鮮甜嘅拖羅蓉、入面包裹住吞拿魚以及牛油果蓉,最為點綴嘅莫過於係超級惹味嘅芝麻,整體配搭超級match又fresh🐟▪️火炙壽司拼盤 $98呢個拼盤好抵食呀👍🏻包括有四款超級新鮮高溫火槍炙燒過嘅壽司:兩大片左口魚油脂含量超高好滿足、三文魚、吞拿魚、以及帶子非常鮮甜厚肉🐚▪️Tia Marra Pearl $15Tia Marra係愛爾蘭東南部嘅生蠔,味道相對清新,就算係平時唔點食Oyster嘅人都好容易入口🦪-▪️Eske N4 $15呢個海水味比較濃郁,蠔肉圓潤、肥美又爽脆,鮮美的味道無與倫比👍🏻呢度嘅生蠔價格相宜,就算叫細Size都好滿足到我😚▪️蟹籽沙律 $48青瓜絲切到非常好幼細,預先已經mix咗海量沙律醬,所以已經好入味🥒另外都有不少配料,好似係蟹柳絲同蟹籽,非常適合做開胃菜👍🏻▪️吉列蝦 $24即叫即炸嘅吉列大蝦無敵香脆可口!熱辣辣一咬開可以見到蝦肉剛剛好熟👍🏻3️⃣大隻配合撒上七味粉嘅沙律醬更添風味🍤▪️三色丼 $88大食積嘅我
▪️鐵火拖羅卷 $98

▪️火炙壽司拼盤 $98

▪️Tia Marra Pearl $15
▪️Eske N4 $15

▪️蟹籽沙律 $48

▪️吉列蝦 $24

▪️三色丼 $88
大食積嘅我地再order咗一碗飯🍚刺身方面有超厚切鮮甜帶子、晶瑩剔透嘅爆膏牡丹蝦以及超級新鮮完全無腥味嘅三文魚籽🍣飯量超級多😹夠曬大家食!