2022-10-16
聽聞呢到都有法式布甸包買😍今日專登過黎睇下有無得買🤪呢間麵包店係彩園商場入面,只要係上水站C出口直行天橋4分鐘左右就到,都好方便😍一去到門口就見到甜品櫃,有好多款蛋糕,而且價錢算適中,不過今日就無買蛋糕😜而麵包種類都多,都有少少比較特別啲既口味😛經過見到啲鬆餅大大舊,都忍唔住要買番兩個黎試下😛🥯1️⃣黑豆黑芝麻布甸包($16)本身我都好鐘意食黑芝麻製品,而且呢種口味既布甸包少見啲,所以點都要買番隻黎試下😛我地番到去焗熱左黎食🤤面頭既黑豆比較甜,而餡方面就有濃濃黑芝麻味,仲要唔太甜!好岩我食🤤🥯2️⃣法式布甸包($15)呢個就係用左3.6牛乳去整既原味布甸包🤤同想像中既味道都接近,不過不失😜不過鐘意佢個包好脆😛🧁3️⃣抹茶紅豆鬆餅呢個鬆餅真係好大個🤤佢既抹茶味算係濃,而且唔係假個陣抹茶味🤤夾埋紅豆食永遠係好夾既組合🤤🧁4️⃣朱古力鬆餅呢個鬆餅有濃濃朱古力味😍😍加埋朱古力粒粒,真係朱古力控必食😍仲要夠鬆化🤤好好味啊!
🥯1️⃣黑豆黑芝麻布甸包($16)
🥯2️⃣法式布甸包($15)
🧁3️⃣抹茶紅豆鬆餅
🧁4️⃣朱古力鬆餅