2022-01-09
嚟到樂富廣場,一定會被炮谷嘅味道吸引咗,望遠少少,原來仲有一間新開嘅專做豆乳小食甜品嘅舖頭!都有不少人喺度排隊買嘢食!甜品都食得多,專做自己嘅豆乳甜品都係第一次食!入到舖頭好大個玻璃櫥窗顯示他們怎樣由黃豆再去做其他甜品,感覺非常新鮮!他們嘅食物種類都不少,當然最吸引我嘅係雪糕,好多款配搭嘅選擇.另外亦有其他甜品飲品及小食. 特濃豆乳芭菲,主角當然係上邊嘅雪糕!確實係非常之香濃豆香.口感唔係平時食嘅軟雪糕那麼軟軟的. 但都係好滑,配搭左Q彈的糯米波波同顏色鮮艷嘅蕨餅!仲有少少雪糕溶咗落去底加埋啲香甜粟米片,口感更好!好味白玉宇治抹茶豆乳雪糕,其實就係兩隻味嘅雪糕!抹茶亦都係非常之香濃。兩者溝埋各有層次.係我首選!多芒楊枝甘露,好大碗!用料十足,真係實晒!除咗芒果多西米仲多. 味道都可以,如果多啲椰汁會更加好,因為西米實在太多!最後喺隔離枱阿姐推介,佢一路食個豆腐花加芝麻糊一路讚,話好好食,下次再去試吓先順帶一提,員工服務很好👍🏻👍🏻
係我首選!
順帶一提,員工服務很好👍🏻👍🏻