2019-01-21 48 浏览
餐廳在 Emax 2樓,原來2樓已經變成一個food court, 沿着老夫子的路牌走着走着,就看見了老夫子茶餐廳。餐廳內的裝修充滿懷舊港式風情,到處都會看到老夫子漫畫內的卡通人物,座位闊落舒適。最令人驚喜的,就是這家茶餐廳居然有煲仔飯供應呢!可惜,這晚我們來得比較遲,所以沒有叫煲仔飯,下次一定會再試,因為見價錢都係幾十蚊,好抵食。推介薑蔥雞,嘩呢隻雞不得了,超級滑,好多肉,薑蔥亦都非常多,最啱我呢啲鍾意食薑蔥嘅人,勁有雞味呀!食到呢度已經飽飽地啦,因為你隻雞雖然得半隻,但係真係啖啖肉囉,好大碟㗎 !上湯黃芽白,呢碟又係非常大碟,差不多成棵黃芽白咁上碟。我見佢Menu其他餐都係50幾蚊至60幾蚊不等,有小食有嘢飲有主菜,喺香港物價百物騰貴嘅情況下 ,想平平哋又食得豐富嘅都真係唔易搵。我哋有時間一定會再嚟幫襯。

上湯黃芽白,呢碟又係非常大碟,差不多成棵黃芽白咁上碟。