2019-09-21 1566 浏览
假日同屋企人飲茶,食量不大所以三個人叫三樣嘢就夠我好鍾意芝士又鍾意伊麵,所以如果間酒樓有芝士伊麵我通常都會叫😋 明星嘅芝士伊麵係配蝦而唔係龍蝦,不過由於我唔食蝦亦唔食龍蝦,所以對我嚟講冇分別😂😂 芝士汁水準穩定,芝士味香濃,唔會有騷味,質地稠身,好容易就掛滿喺伊麵👍🏽🤤 而伊麵就水準冇咁穩定有時彈牙啲有時淋身啲,今次就略微太淋,不過撈埋芝士汁都好好食,推介👍🏽🤤另外叫咗燒汁煎釀茄子同家鄉甜薄罉,茄子走油/炸過,外脆內軟,配燒汁好夾,但燒汁水準唔穩定,有時味濃啲有時淡啲,撞手神😂家鄉甜薄罉好味,煎完嘅薄罉捲成一條切件,再灑上香脆花生碎,我特別鍾意食頭尾,因為多邊位脆啲,而花生碎就似平時糯米糍啲餡,都同薄罉夾嘅👍🏽總結:呢間酒樓水準唔太穩定,但差極有個譜,由其推介芝士伊麵👍🏽
假日同屋企人飲茶,食量不大所以三個人叫三樣嘢就夠

芝士蝦球伊麵、家鄉甜薄罉、燒汁煎釀茄子

芝士蝦球伊麵、家鄉甜薄罉、燒汁煎釀茄子