2022-08-26
呢排因為工作需要 多咗入元朗呢邊搵食🫢 每次見到cafe環境靚啲 都想入去試吓😝 今次嚟嘅呢間cafe 下午茶時段竟然有afternoon tea set食😉英式三層架二人餐其實都係因為想打卡所以嗌呢一個set🥳 入面都有幾多嘢食㗎 有鹹點同甜點 一定要介紹嘅就係甜品係廚師親手整㗎 絕對唔係買返嚟🍰 牛油果莎莎迷你意大利包每件都係細細件 牛油果沙律同個包好夾🥑黑松露雞蛋莎莎迷你漢堡呢個碎蛋沙律迷你漢堡餡料都好豐富㗎🍳 第一啖食落去已經係黑松露嘅香味啦蒜香帶子酥皮盒呢個幾有驚喜☺️ 帶子面頭嘅醬料好香蒜味 食落口唔會太油膩烤焗芝士釀雞翼雞中翼部份係冇骨嘅 入面仲釀咗啲芝士餡料🧀意大利巴馬火腿蜜瓜蜜瓜甜甜地配上鹹鹹地嘅Parma Ham 真係超級夾呀 又可以解膩🍈芒果忌廉班戟卷個人最鍾意呢個班戟卷🥰 唔鍾意太甜嘅朋友可以就咁食個班戟卷 但係我覺得甜甜地嘅忌廉配上鮮芒果粒會更加好食😋士多啤梨奶凍呢個奶凍非常大杯 每一啖都係好香奶味🍼 面頭有啲士多啤梨醬 撈埋落個奶凍食唔會太甜藍莓芝士餅餅底好鬆化 加上藍莓醬份量好多 所以配上芝士蛋糕都唔會好膩 好濟咁🍰熱蘋果玫瑰花茶嗌呢個花茶嘅原因係佢同個Te
英式三層架二人餐
芒果忌廉班戟卷
士多啤梨奶凍
藍莓芝士餅
熱蘋果玫瑰花茶
嗌呢個花茶嘅原因係佢同個Tea set好夾🫖 原本對個花茶都冇好大期望 諗住都係茶包 點知係用玫瑰乾花同埋鮮蘋果片製作而成
熱朱古力咖啡
淨係望都覺得呢個mocha好香朱古力味🍫 飲落口幾啱我口味唔會太苦
整體嚟講我覺得呢個afternoon tea set比我預期中更加好😺 又可以打卡食物又好食 最重要係我覺得個花茶同個tea set真係好夾😉 大家不妨嚟試吓佢