2017-11-22 2919 浏览
今日同屋企人庆祝生日 就去咗华宛潮州餐厅度食正宗潮州打冷😋我哋叫咗一份炸蚝饼,虾枣拼芋卷,葱花煎豆腐,马友蒸鱼,糖醋面同埋蚝仔粥 质素好好👍🏻炸蚝饼炸得好松脆 而且仲系用薯粉炸 蚝仔嘅味道亦都好突出 而且蚝嘅数量亦都好足 值得推介😋😋佢嘅虾枣拼芋卷亦都好好食 芋卷嘅芋头唔系好粉 可以食到粒粒嘅芋头 虾枣嘅虾味亦都好突出 配埋酸辣酱味道更佳佢嘅葱花煎豆腐好有镬气 亦都唔会煎得太咸 如果唔想食咁多炸嘢可以试吓呢一个佢嘅马友蒸鱼蒸得好滑 肉质亦都好软熟 配埋佢嘅梅子汁 好有屋企嘅味道 值得一试佢嘅蚝仔粥都好推介 蚝嘅份量好多 几乎每一羹都会有两粒蚝糖醋面都整得好好食 配埋糖同埋醋味道更一流 外脆内软整体来讲呢间作为打冷真心推介 服务亦都好好 份量十足 不过价钱可能就会贵少少 但佢嘅质素亦都值呢一个价
今日同屋企人庆祝生日 就去咗华宛潮州餐厅度食正宗潮州打冷😋

佢嘅蚝仔粥都好推介 蚝嘅份量好多 几乎每一羹都会有两粒蚝