2020-07-09 1287 浏览
一向都知北角市政大厦多嘢食,鸡煲更加系出晒名,以前有游客嘅时候,间间起码排半个钟先至揾到位,早排见人少少😄,即刻同老公去试吓先!先黎店家推介食两款冰凉小食,❤️皮蛋豆腐❤️泰国冰镇秋葵~整得够冻😍新鲜,明显系即叫即整,用呢两款做前菜,然后先至食鸡煲,令人胃口大开✨❤️槟城喇沙香浓鲜虾鸡煲~性价比非常高,约二百蚊就有大大煲,一煲有六只大虾,啖啖虾肉,😍成只鸡,喇沙汤底,椰汁和香茅味衬托底下,鸡件嫩滑,配料丰富,有秀珍菇、洋葱、芫荽、豆卜,好新鲜✨净系个锅底,二人食都饱饱地😄❤️手打墨鱼滑~用料充足,啖啖都食到墨鱼粒,口感十足,必食推介✨❤️香辣川味鸭下巴~见到个名就觉得好特别,😂喺出边都未见过,真系鸭下巴嘅部份,原来呢个位啲肉好滑,基本上食落冇筋,先将肉炸熟,再加上麻辣调味去炒,干身香口✨

先黎店家推介食两款冰凉小食,

❤️皮蛋豆腐❤️泰国冰镇秋葵~

❤️槟城喇沙香浓鲜虾鸡煲
✨净系个锅底,二人食都饱饱地😄