※位置/環境※位置尚算易找,就係蓮香樓附近,沿蓮香樓右邊上樓梯,行上少少就會見到右手邊會有幅tiffany blue既色牆,就係輕。時光。店內座位唔多,只有2張細枱。不過,既然外牆油得咁靚,係門外打個靚咭,絕對igable。※飲品※呢間店既飲品,就同佢店面既外牆裝修一樣,都係俾人一種清新、簡單既亮麗感覺。各種台式芝士奶蓋、奶茶、或咖啡店俯拾皆是。呢間店比較獨特,賣的是新鮮乳酪水果茶。乳酪加全水果製作,配自家煮冰糖,不含色素/增味/添加劑,絕對係健康之選。除左一d原本恒定既menu,見佢不定期會有一d期間限定既選擇。例如之前有好好味既蜜桃,同埋好期待會再有既榴槤同白苦瓜!(希望店家會見到小編既訴求😛)季節限定款,不定期推出,亦會不定期停售,所以成日都要捕住,先可以試到最時令當造既生果飲品。1. 黑桑子優格蓋茶 ($42) ☆☆☆☆☆其實本身佢既優格蓋茶都好好飲,係小編既大愛。最近有款黑桑子優格蓋茶,亦係超好味之選!通常茶底我都揀桂花烏龍,好香好清既桂花茶味,配上甜甜酸酸既有益黑桑子,同微酸既乳酪,成個配搭都好夾,驚喜地好飲!!呢間店既飲品,絕對值得推介!不過,都要補充少少,因為真係飲過好
※位置/環境※
位置尚算易找,
就係蓮香樓附近,
沿蓮香樓右邊上樓梯,
就係輕。時光。

店內座位唔多,
只有2張細枱。

不過,既然外牆油得咁靚,
係門外打個靚咭,絕對igable。

※飲品※
呢間店既飲品,就同佢店面既外牆裝修一樣,
都係俾人一種清新、簡單既亮麗感覺。

各種台式芝士奶蓋、奶茶、或咖啡店俯拾皆是。
呢間店比較獨特,賣的是新鮮乳酪水果茶。

除左一d原本恒定既menu,
見佢不定期會有一d期間限定既選擇。

1. 黑桑子優格蓋茶 ($42) ☆☆☆☆☆
其實本身佢既優格蓋茶都好好飲,係小編既大愛。
最近有款黑桑子優格蓋茶,
亦係超好味之選!
通常茶底我都揀桂花烏龍,

呢間店既飲品,絕對值得推介!
不過,都要補充少少,
因為真係飲過好多次,所以會感覺到少少佢有時會水準不穩定既情況。不過唔係唔好飲,應該係礙於有時生果都未必次次買都咁甜jei.但overall都絕對係健康又好飲之選!
黑桑子優格蓋茶
黑桑子優格蓋茶