2020-04-23
琴晚放工實在太累,所以去左黃大仙中心睇下有咩岩,一心想買外賣反去食。結果,見到金記冰室出面好多人等外賣就決定光顧!金牌乾炒牛河 $58:個人好推介牛河,首先乾炒牛河食落感覺到好夠穫氣,而份量好多,如果一個人食已經好夠飽。牛河中既河粉好滑,但吾會好易夾斷;當中既牛片好大片,而且好有牛香口感,吾會乾身!另外,夾集左芽菜,洋蔥等材料令整個口感加入爽口既感覺。乾炒牛河既油份當然會較多,但食完吾會覺得太油膩既感覺啊!法蘭西多士 $29:西多士外觀是金黃色,口感軟口;而中間夾入左少少花生醬,令整體感覺吾會好漏,另配有糖醬增加甜味。鮮茄濃汁焗豬扒飯 $65:焗豬扒飯既茄香味濃郁,只系打開個膠蓋已經嗅到,茄味吾會太酸太甜;而豬扒厚度剛好,食起黎吾會好硬好乾。飯粒吾乾,可配合當中既茄汁一同食用!