2020-04-08
講到喺荃灣食放題都會諗起大鴻輝,之前同好姊妹喺旺角食過覺得質素都幾好,今次就黎荃灣滿屋食日式放題。全勝抗日期間,每一位客人進入餐廳時都要量度體溫,門口亦有酒精搓手液提供,確保每位客人食得放心。入座後店員會講解限時兩小時同埋除咗點餐只另外有啲小食同前菜甜品蔬菜都可以出面攞,另外飲品區都係自助形式。首先當然點壽司刺身,都幾多選擇而且仲好新鮮,點好餐好快就上枱,我自己比較鍾意壽司類別,有啲仲特別,京蔥三文魚壽司,蟹膏帝王蟹腳壽司,黑松露赤蝦壽司,柚子油甘魚腩壽司,松葉蟹膏手卷等等。。。我地食完再點就知好味啦~另外,炸物/天婦羅都要讚一讚,之前喺旺角店食過都覺得好OK,即叫即炸,炸漿又唔會太厚,外脆內嫩,天婦羅都係點完再點。仲有仲有,燒菠蘿都好正,酸酸甜甜仲開胃。飲品方面都好多選擇,汽水,茶類,啤酒都有。自助柜會有已切好一小件既餅點同甜品,隔離冰柜仲有雪條。而每人都可以自選一杯Dreyer’s/Haagen-Dazs/Movenpick,超正,我㨂咗焦糖餅乾係我至愛。兩小時放題,時間絕對足夠,食物上枱速快,值得一提店員收走食完既碟都好快,唔會放到全枱都係碟都無人理,絕對有下次。
飲品方面都好多選擇,汽水,茶類,啤酒都有。