2019-04-21
其實我幾鍾意食泰式麵,,不論冬陰功或泰國船麵都鍾意🤩經過樂道見到間泰濃麵,門面好似幾吸引咁,就入去食返個lunch😁餐牌上有好多唔同嘅麵類,應該係主打泰式粉麵,仲有泡飯等等。好耐冇食過冬陰功,叫咗和牛冬陰功金邊粉,呢個冬陰功嘅味道好適合我,因為佢唔算太辣,但係辣度剛剛好,有泰式香料味 ,酸酸地辣辣地好香☺️冬陰功味配金邊粉一流,下次可以試下配幼薯粉。和牛薄片唔會太老,和牛味好香,咬落夠林,好好食😋另外配料仲有蝦、菇、蟹柳、青口,都幾豐富。 呢個我覺得好食,推介👍另外叫咗豚肉泰式船麵,泰式船麵湯底我反而覺得唔夠濃,但係味道都唔錯。有魚蛋、炸豬皮係泰國signature 。小食叫咗蝦餅,蝦餅夠脆夠彈牙,幾好食😋仲配有三片蝦片🦐泰式炸腩仔,份量好多,切成小片,啱哂鍾意食腩肉同偏肥肉嘅朋友。但係啲邊就稍為炸得硬咗啲啲,中間部分就幾林,幾香吖😊尖沙咀區算係幾抵食。
餐牌上有好多唔同嘅麵類,應該係主打泰式粉麵,仲有泡飯等等。
小食叫咗蝦餅,蝦餅夠脆夠彈牙,幾好食😋
仲配有三片蝦片🦐
尖沙咀區算係幾抵食。