2006-04-18
上樓Cafe熱潮已經減退. 雖話汰弱留強. 但剩下有質素的實在寥寥可數. Easter 假期臨開始的一晚. 週圍都要等位. 行過見到大門口有位小姐介紹我地. 放工後咁都唔想浪費時間等位. 就上左樓試下呢間囉。 我揀左Wellington 牛柳. 男友就要左三文魚軟殼蟹沙律. 頭盤可揀Greek Salad or 龍蝦湯, Greek Salad用正Feta Cheese, Black Olive 一D都唔將貨就價. 一開波食到都幾正宗的Greek Salad已經會心微笑. 龍蝦湯表現OK. 蒜蓉飽我冇食. 不過睇個樣OK.主菜方面. Wellington 牛柳賣相做得拍得住Jimmy's kitchen. 個pastry好香好鬆化. 牛柳Texture自然. keep 到肉汁. 唯獨伴菜少了一點. 男友個Salad成盤有晒佢鍾意食的: 三文魚厚切四大件.軟殼蟹( 大隻, but 炸得油左D. 濕濕地) 鮮果沙律. 焗Pastry等等. 不過呢幾樣野冇乜難度.如果做得唔好食真係要反省下.當晚送特飲一杯. 我叫了一杯有Pineapple and lime Soda 男友就叫了青
當晚送特飲一杯. 我叫了一杯有Pineapple and lime Soda 男友就叫了青檸Soda. 超大杯. 一般Cocktails啦.
飯後一杯House Blended. 好甘. 好濃. 可惜D咖啡奶係凍的. 加入咖啡後影響在overall 溫度. 請留意一下.
服務有禮. 全白名decoration. 女仕們會鍾意. 睇得出呢間係幾有haert 的上樓餐廳. 近期推介!