2019-07-20
話說今晚又一日,有一個好耐好耐都冇見嘅親戚喺外地返咗嚟香港,咁啱我屋企人就係因爲要同我哋見面所以就,用咗100道金牌召咗我出嚟去應酬一下。其實大家後生仔女都明白嘅啦,長者或者長輩都係鍾意食中式酒樓所以搵返一間近佢哋嘅酒樓一定冇死包合格冇得輸。今次去嘅酒樓叫做富臨皇宮佢喺美孚,美孚新村入邊一個地鋪,都有2 floor 非常之大。In because of 今次去系食下午茶嘅噉所以好多一盅兩件嘅點心都唔會有, but in here we 發現今次好特別嚟試下佢哋嘅甜品同小田又唔錯喎。My love love 黑金流沙包黑得嚟好味,入邊嘅流心非常之暖熱and會流出嚟,非常好口感。Need be careful芒果布丁竟然唔會輸比一般嘅甜品Shop.If you eat in 酒樓 , 你都算係very good 個喇。平時去飲先至有嘅桂花糕呢度都有擺出嚟已經相當閃令令仲同埋非常之香口咬落去有花味有甜味仲有回金,非常抵食。同長輩食飯最好小D拎手機出黎為妙... 事關你懂的
芒果布丁竟然唔會輸比一般嘅甜品Shop.
平時去飲先至有嘅桂花糕呢度都有
同長輩食飯最好小D拎手機出黎為妙... 事關你懂的