「藍象泰國餐廳」以華麗嘅宮廷裝修,180度嘅維港海景同高質泰國新FUSION菜式所著名。.餐廳裝修以寶藍色為主調,配上暗淡嘅燈光,低調得黎又好有氣氛✨今次我同肥🐽就好幸運地被安排左係近窗邊位,由高處俯瞰維港海景,閃閃發光,日光普照,心情舒暢🥰如果覺得曬嘅話,拉一拉窗簾遮一遮就OK 啦😘.金不換辣椒炒河粉 $138呢碟金不換炒河粉可以話係我係藍象嘅必點之一🙈原因一,可以揀配雞肉(🤫雞肉吾會肥嘛🤣)原因二,用左寛河粉去炒,口感比幼河粉更能掛到汁,再加入金不換,洋蔥,蛋花等去炒,河粉盡吸精華,所以非常入味,咸甜中帶點辣,真係好正😍.泰式香辣肉碎沙律 $92將辣椒,豬肉同豆角粒一齊爆炒,再用生菜包住黎食,生菜嘅清爽口感配上肉碎嘅惹味多汁,讚👍值得一提嘅係,翠綠色嘅生菜好新鮮,吾係間間泰國餐廳比到咁新鮮嘅生菜架😎.泰式冰茶 $45我嘅必點之二,黎泰國餐廳點可以吾飲泰式奶茶呢🙆‍♀️甜度恰到好處, 入口順滑,奶味偏重,吾會苦澀🥰

金不換辣椒炒河粉 $138

泰式香辣肉碎沙律 $92