2021-10-29 102 浏览
去到旺角依條街有好多餐廳,今次排隊食拉麵,佢哋條人龍可以話係成條街最長,仲要係keep住都有人排隊,點可以唔試呀😁😁排緊隊嘅時候店員會派發每人一張紙,同埋一支筆,咁喺等候期間就可以揀定食乜嘢,排隊時間唔算太耐,我七點左右嚟到,排咗15分鐘。除咗平時嘅餐牌之外,睇嚟佢哋節日都會有唔同嘅特別菜式。呢個就係我點嘅:魚介拉麵個湯幾好飲,唔會太鹹,我飲晒咁滯,都唔會出現好口渴嘅情況👍🏼白色博多麵,好咁都幾彈牙,比較幼,可能我太肚餓/ 大食,拉麵份量多少少🤔🤔x1.5就perfect😋😋慢煮叉燒,係薄薄地一片片,望落比較瘦,都幾特別朋友就揀咗豬骨湯,個湯都幾好飲😁另外好似厚燒叉燒,係真係燒過佢嘅表面!所以特別香口惹味👍🏼由於餐廳座位有限,密密食,食完就走人lu~ 整體黎講拉麵都算幾好食,唔怪得知旺角咁多餐廳,佢哋都大排長龍既~

除咗平時嘅餐牌之外,睇嚟佢哋節日都會有唔同嘅特別菜式。

呢個就係我點嘅:魚介拉麵
慢煮叉燒,係薄薄地一片片,望落比較瘦,都幾特別

朋友就揀咗豬骨湯,個湯都幾好飲😁
另外好似厚燒叉燒,係真係燒過佢嘅表面!所以特別香口惹味👍🏼
由於餐廳座位有限,密密食,食完就走人lu~