2023-01-18
呢間人氣極高最近仲開埋分店既台灣小食店試下呢度既人氣產品🤩 我地星期六4點令去到已經賣剩兩個刈包同兩款壓餅, 真係行遲一步或者再諗多陣都冇🌝 呢度所有野都係即叫即整所以等食物既時間需要大概15分鐘, 門口有兩張長木凳可以俾大家坐係度等🥰台灣香腸刈包🌭($48)地瓜酒台灣香腸一開二加埋大量既生蔥絲, 醃椰菜, 青瓜條, 木魚絲咁多款配料加埋個好惹味既麻醬海鮮Mayo 夾係個軟綿綿既白色麵餅入面食好正, 香腸既甜加埋配料既鹹味係好夾😍 小山園抹茶Cream Cheese 壓餅($35)壓餅係外脆內軟糯, 芝士爆醬餡料用左小山園若竹抺茶粉去整, 食落鹹鹹甜甜再帶濃濃既抺茶香味好特別, 而且細細舊食完一啲都唔會覺得膩😌 等緊期間可以係窗度見到廚師係度煎唔同口味既壓餅, 就咁睇都流曬口水🤤 呢度食野記得帶備濕紙巾, 因為食既時候會食到成手都係😂 但係真係好好食, 絕對會encore既一間, 不過想食既就真係要早啲去, 如果唔係就會空手而回🥲
台灣香腸刈包🌭($48)
小山園抹茶Cream Cheese 壓餅($35)