2021-12-13 439 浏览
有日咁岩有半日假,咁諗住一試開張幾個月都未有機會試的壽司郎,諗住平日中午,又係住宅區,應該唔使點排掛……. 一去到就瞬間被狠狠地打臉,勁多人排隊,都要排成100張枱,咩料子-.- 咁我地攞完籌後都只好去附近逛逛,等成差唔多2個鐘才有位入座,勁誇張,一入去,職員就分發濕紙巾同膠袋,幾貼心。💋壽喜燒牛排,呢個牛肉味超濃,加埋壽喜燒醬汁的甜甜地,鹹鹹地的味道,我地叫左2碟,嘻。💋三文魚牛油果卷,佢呢個配料豐富,中間有牛油果醬的醬汁,外層包住飯,最外層有三文魚,頂層有蟹籽,係口中爆發,口感層次豐富。💋特選大吞拿魚腩,呢個雖然好厚肉,但有個敗筆位,勁多筋,但幾肥美下,叫做挽回少少分數咁啦。💋醬烤特選大吞拿魚腩,呢個就係吞拿魚腩上加左層醬汁去烤,處於半生熟的狀態,但呢件就出奇地冇咩筋,口感唔錯。💋花之戀,,呢個一送到黎真係嘩一餐,勁大件,造型好似富士山的外型,令我感嘆左一聲,究竟幾時才可回鄉呢!💋螢光魷魚沖漬,呢個螢光魷魚醬汁勁濃味,完全唔需要蘸鼓油都有點過鹹,佢個魷魚口感都爽口,唔錯。💋松葉蟹軍艦,呢個勁多蟹肉,味道鮮甜,加埋蟹膏,味道充滿鹹香,層次分明,我地食完再叫過,哈。💋周打蜆肉湯麵,呢個

💋周打蜆肉湯麵,呢個周打蜆肉湯底勁濃郁,勁CREAMY,蜆肉份量有點少,但都算大隻,配埋拉麵,估唔到效果唔錯喎。

💋豬骨拉麵,好簡單的一個名,但送過黎時又比到驚喜我,佢個湯底同樣濃稠,味道濃郁,佢塊叉燒勁搶眼,勁肥美!