芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2019-04-14 278 浏览
去餐廳之前,一早預左要排隊,等位。6:50左右去到餐廳,見門口冇咩人等緊,行入去拎位,reception 小姐就同我講要等2個鐘40分鐘左右。見門口冇咩人,估計中間號碼等既人唔多,所以都決定等下。等到7:15左右,入去問號碼叫到318,我手上係405。之後入去sofa 坐底,見到有人入黎拎位,reception同距講等45分鐘左右,跟住俾左部機個位客人。部機震就代表有位可以入。見到你咁既情況,就去問reception, 點知距都係答,跟番張飛個等候時間番黎就得。之後, 見到幾group 人都係即刻俾機,reception 小姐都係同距講等45分鐘左右。行埋去問點解, 我早黎拎飛,你唔叫號碼,我之後黎既人仲可以早過我入去?! reception 小姐識講廣東話個就叫左後面講英文既同我講, 話頭先好多人唔知中間有冇人走,所以就都係同我地講2個鐘。點解遲過我黎拎飛既人可以早過我入去?!我中間再問你都係答我等兩個鐘既同時,下一秒你答另一個人係等45分鐘?! 仲要你唔係叫號碼入枱,係跟係俾機個順序去入枱。我手上係冇機的!真係唔明呢個係咩排隊順序?
去餐廳之前,一早預左要排隊,等位。

見門口冇咩人,估計中間號碼等既人唔多,所以都決定等下。

等到7:15左右,入去問號碼叫到318,我手上係405。

點解遲過我黎拎飛既人可以早過我入去?!

真係唔明呢個係咩排隊順序?