餐厅: 旺記冰室 (建利大廈)
资讯:

餐厅: 旺記冰室 (建利大廈)
资讯:

2019-02-22 545 浏览
Lunch同同事黎试下依间新晋茶记,湾仔地舖吾算大,但门口已经有好多人攞筹等紧。旺记系繁忙时间有限用餐时间半个钟,我地等左半个钟有多先入到去。食乜好?我当然要食佢主打既叉烧滑蛋饭啦。午餐几乎个个都食依个,落左单之后,出餐都出得好快,滑蛋既卖相好吸引,一大块滑蛋同叉烧盖住成碟饭,再加埋秘制甜豉油,味道恰到好处。听讲旺记系用日本新鲜既滑蛋,再加入牛奶将蛋炒到7至8成熟,所以蛋会比较香滑同埋流质。饭既份量对于女仔黎讲岩岩好,吾会太饱但又食得晒。不过大排长龙又值唔值得呢?建议拣下午茶或非繁忙时间黎试,但吾算非吃不可,自己衡量啦

叉烧滑蛋饭

2019-02-22
等候时间
35 分钟 (堂食)
叉烧滑蛋饭
  • 自家制叉烧日本滑蛋饭