2017-03-05 724 浏览
行完三個幾鐘山,雖然難度唔高,但都係要搵食,照顧下自己,仲要食完一間又一間。市中心最旺嘅鋪頭可能就係佢,本來一真唔知有間咁紅嘅鋪頭,但今日朋友介紹話行完山要食菠蘿包先知有lee 間名店。香港人食野就好簡單,邊間條龍最長就佢食邊間就ok。lee 間鋪下午4點左右就排晒長龍等招牌菠蘿包出爐,一個$10,加埋塊牛油就$16,仲有葡撻就$12。味道方便,我反而最推介葡撻,因為佢嘅酥皮應該有秘訣,特別脆/硬,有別於平時食到嘅口感,甜度都適中。至於貴一貴嘅菠蘿句,皮面嘅味道係ok 嘅,但我地等出爐,就係為左佢要夠熱,有d 食物好簡單,夠熱已經可以加好多分,但偏偏我見你排晒隊,以為係神物,點知只係賣貴左嘅菠蘿包,我叫果個菠蘿油仲要唔夠熱度去溶塊牛油。或者佢曾經真係神級食物,但出晒名之後,都係賺錢緊要lu.

或者佢曾經真係神級食物,但出晒名之後,都係賺錢緊要lu.
葡撻
菠蘿油
20 分钟 (外卖自取)
葡撻