2018-10-26
今日係灣仔諗住食泰國嘢,出名要排隊嘅船面,但係今日超級排長龍,所以轉左去另一間,聽說附近有一間澳洲風brunch, 見只有幾個排隊,即管排一排。店員也相當體貼,見當日天氣比較熱,也特別為我們送上水。大概等了20分鐘,終於到我哋喇。非常喜歡食龍蝦,而Lobster Benedict 係佢哋嘅Signature, 當然要試吓啦。另外點了牛油果三文魚sandwiches。三文治正正常常,麵包好吃,只是賣相不是太靚。但比較失望係龍蝦,我覺得佢有少少似煲完湯嘅肉,多過係一隻龍蝦😅😅,其實佢個汁係幾好味又幾特別,呢個麵包都一樣係好好味,不過真係龍蝦over cooked!! 見到咁多人排隊,個龍蝦又要咁失望,都唔敢再試咖啡,決定晏d去第二度再食下午茶。如果唔係要等20分鐘都可以試吓,要等嘅話應該唔會有下一次。
三文治正正常常,麵包好吃,只是賣相不是太靚。
如果唔係要等20分鐘都可以試吓,要等嘅話應該唔會有下一次。
Lobster Benedict with Salty Egg Hollandaise Sauce
Salmon avocado Sandwiches