2019-09-13 83 浏览
同屋企人去屋企附近揾野食,揾到去将军澳中心,因为果到完成装修,有很多新食肆。最终拣左呢间。。因为呀女系咁话要食。因为时间尚早,完全唔洗等,但到我地差唔多食完既时候就差唔多满座啦!因为到左lunch hour 啦!呢到有唔餐set,都几掋食,一个set有前菜、主食、饮品同甜品我地一行人3大1细,都好细食,所以叫左两个餐,惊食唔晒!1) 秘制特色牛骨汤河 餐牌上话呢个汤底系用牛骨熬左10小时,饮既时候唔系好觉,但又唔差既,唔会好油腻,又唔会好似味精汤咁饮完食好口干,算ok啦!材料都好足,有生牛肉数片,2粒牛丸,牛腩2-3旧(有一旧超大旧),牛栢叶都有3-4旧,整体呢碗河粉材料足,算系不过不失!2) 招牌无骨海南鸡饭海南鸡饭个油饭最重要,我个女就食到啦!d饭粒粒分明,味道okay,唔会油。海南鸡真系完全无骨,鸡肉唔会“鞋十十“。呢个餐仲多左油菜同汤,味道一般。上面两个都系午餐,会包埋甜品,甜品细细杯,系芒果布甸,小朋友最钟意,味道普通。小食:无骨酸辣凤爪沙律呢个小食我觉得好好食,酸酸辣辣好开胃,可能我钟意食辣,觉得特别好食。份量都ok!一份有大概10只,但唔系完全无骨。侍应都好友善,同好

我地一行人3大1细,都好细食,所以叫左两个餐,惊食唔晒!

1) 秘制特色牛骨汤河

秘制特色牛骨汤河

2) 招牌无骨海南鸡饭

招牌无骨海南鸡饭

海南鸡饭个油饭最重要,我个女就食到

上面两个都系午餐,会包埋甜品甜品细细杯,系芒果布甸,小朋友最钟意,味道普通。

小食:无骨酸辣凤爪沙律

无骨酸辣凤爪沙律

份量都ok!一份有大概10只,但唔系完全无骨。

侍应都好友善,同好有礼貌。但枱与
枱之间好迫,感觉好压迫!隔离枱讲咩都听到!
2019-09-12
用餐时段