女人愛購物,除左行商場之外🛍我依家仲越黎越鍾意行超市百貨🛒買屋企野 · 廚房野 • 食材 • 零食真係好爽😌講番正題先🤪今次買左台灣🇹🇼食材同埋…..永遠有第𝟐個胃🤰🏻容納到佢既甜品🍰~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 芋頭生乳盒子 ($158)受到@kudream既芋頭教影響,開始多左留意芋頭💜依款柯基燒蛋糕盒子 · 芋芋舖,係台灣🇹🇼最高峰時𝟏日賣成𝟓𝟎𝟎盒🥇估唔到依家係香港🇭🇰可以食到🫶🏻用台灣🇹🇼大甲芋頭💜低糖配方食落唔過甜,冇假芋頭香精味🥰睇落亦唔係加‘’紫色水‘’既假紫色💜係天然既味道💯綿綿密密既芋頭泥中,夾左少少🤏🏻芋頭粒粒。再加綿綿既鮮奶戚風蛋糕層🍰𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦既份量唔會過多🤍當日另外幾款口味💁🏻‍♀️ 豆乳🥛 • 小山園抹茶🍵 • 巧克力生乳🍫…….▪三星蔥鮮肉水餃🥟($88)唔洗預先解凍,,好方便🙆🏻‍♀️就咁煲𝟖分鐘🔥就食得𝟏 𝐏𝐚𝐜𝐤有𝟏𝟔隻,用左蔥界名牌台灣三星蔥💚蔥香特別濃,食落香甜多汁😳隻隻都圓轆轆,脹卜卜🤲🏻鮮肉🐖唔會好多肥膏,一隻接一隻咁食🥢另外仲有其他口味可揀💁🏻‍♀️其中𝟏款仲係素食 - 紫高麗菜素肉🌱🥟.▪
女人愛購物,除左行商場之外🛍
我依家仲越黎越鍾意行超市百貨🛒
買屋企野 · 廚房野 • 食材 • 零食真係好爽😌
講番正題先🤪
今次買左台灣🇹🇼食材同埋…..
永遠有第𝟐個胃🤰🏻容納到佢既甜品🍰

▪ 芋頭生乳盒子 ($158)
受到@kudream既芋頭教影響,開始多左留意芋頭💜
估唔到依家係香港🇭🇰可以食到🫶🏻
用台灣🇹🇼大甲芋頭💜
低糖配方食落唔過甜,冇假芋頭香精味🥰
睇落亦唔係加‘’紫色水‘’既假紫色💜
係天然既味道💯
綿綿密密既芋頭泥中,夾左少少🤏🏻芋頭粒粒。
再加綿綿既鮮奶戚風蛋糕層🍰
𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦既份量唔會過多🤍
芋頭生乳盒子 ($158)
芋頭生乳盒子 ($158)

▪三星蔥鮮肉水餃🥟($88)
唔洗預先解凍,,好方便🙆🏻‍♀️
就咁煲𝟖分鐘🔥就食得
三星蔥鮮肉水餃🥟($88)

𝟏 𝐏𝐚𝐜𝐤有𝟏𝟔隻,用左蔥界名牌台灣三星蔥💚
蔥香特別濃,食落香甜多汁😳
隻隻都圓轆轆,脹卜卜🤲🏻
鮮肉🐖唔會好多肥膏,一隻接一隻咁食🥢
三星蔥鮮肉水餃🥟($88)  &  火鍋羊肉片 • 𝟏𝟖𝟎𝐠 (特價 $29)

另外仲有其他口味可揀💁🏻‍♀️
其中𝟏款仲係素食 - 紫高麗菜素肉🌱🥟
▪ 劉咩咩香豆干 · 辣味($75)
全素既食品🌱,有𝟗件。
豆干係熬煮既過程,充份索晒滷汁🤎
面層有少少似豆卜既口感🤏🏻
越嚼越出味🥰
無辣🌶不歡既我,覺得加左辣食落仲爽😝
最正係我隔水蒸番熱🔥
唔會乾爭爭,個碗仲有辣辣滷水汁😚
食完個個辣香味🌶,仲𝐊𝐞𝐞𝐩住係口一陣🫶🏻
怕辣既你,💁🏻‍♀️可揀原味唔辣
劉咩咩香豆干 · 辣味($75)

火鍋羊肉片 • 𝟏𝟖𝟎𝐠 (特價 $29)
澳紐進口🇦🇺🇳🇿
雖然我地成日講豬🐖 • 牛🐃 • 羊🐏
但相信𝟑款入面,大家食羊既次數都係最少🤨
見做緊特價🈹又買埋啦
本身$𝟒𝟗,依家$𝟐𝟗✨
薄薄地,就咁灼𝟐下就食得🥢
火鍋羊肉片 • 𝟏𝟖𝟎𝐠 (特價 $29)

睇落好似唔係好多,點知最後有個小山丘份量🗻
食落嫩滑爽口,羊肉味好濃😙
三星蔥鮮肉水餃🥟($88)    &  火鍋羊肉片 • 𝟏𝟖𝟎𝐠 (特價 $29)

有興趣既你,不妨入手🛍
⬇️⬇️ 帶我返屋企 ⬇️⬇️
🛒 店家💁🏻‍♀️ 阿木網站購買
𝐈𝐆 : @mu_taiwan_store
購買網站🌍 www.mutaiwanstore.com
買滿指定金額💰,仲有免費送貨上門🚚
🔺每星期都會有開團訂,詳情 & 最新消息可上店舖既𝐈𝐆睇💁🏻‍♀️ @mu_taiwan_store
🔺開團訂既貨品,短期內未咁快會重複,所以睇岩就即訂即買啦🛒🛒
三星蔥鮮肉水餃🥟($88) & 劉咩咩香豆干 · 辣味($75)  &    火鍋羊肉片 • 𝟏𝟖𝟎𝐠 (特價 $29)
外卖自取
劉咩咩香豆干 · 辣味($75)