2017-11-01
今日同朋友去捐窿捐罅搵好西食😍去左西灣河食呢間沁沁麵🍲我地覺得佢個名好搞笑,所以我地揀左佢😂😂😂入到去,人流都幾多,睇黎都好受歡迎😍餐廳老板親力親為,推介唔同嘅菜式。而我地都聽左老板嘅推介揀左沁沁飯,即係秘製臘味雞油焗飯,同埋香蒜檸汁鯖魚。另外,我地自己都叫左大胃王秘汁撈麵以及自家製羅漢果茶🍵首先講下秘製臘味雞油焗飯先!三個字‘好!香!呀!’我未食落去已經聞到好香呀!雞嘅油同臘味嘅油同香味浸左落啲飯到,個種味係無得比😍雞嘅調味同臘味嘅調味,調得剛剛好。不淡也不鹹😍😍香蒜檸汁鯖魚🐟好重檸檬味😍酸酸甜甜好開胃,又好野味😛香蒜係師傅切片再炸,而鯖魚係用炸蒜嘅油黎煎,鯖魚配檸汁本身已經係絕配,再加埋炸香蒜就更加有口感,好有趣嘅食法😄大胃王秘汁撈麵🍝真係名副其實嘅大胃王呀!佢除左有撈麵外,仲有雞翼、鹵水豆卜、豬扒、西蘭花、腸仔同特大冬菇。食完已經飽到爆。雖然佢係有鹵水汁,但係唔會好鹹👍冬菇同豆卜都好香好諗,索左啲汁好入味😛👅雞翼同豬扒都整得好好,肉質唔會好‘鞋'好正呀!雖然四圍好多汁,但撈麵唔會痴埋一齊。十個讚呀👍羅漢果茶🍵呢個係真自家製嫁。上枱時,仲係暖笠笠㗎!而且一啲都唔甜😍我最鍾意就係原汁
羅漢果茶🍵呢個係真自家製嫁。上枱時,仲係暖笠笠㗎!而且一啲都唔甜😍我最鍾意就係原汁原味嘅嘢啦😍😍呢杯真係岩曬喉嚨唔舒服嘅我呀😍
總括黎講,非常抵食👍非常有心思嘅老板同員工👍客人所有嘅問題,老板都會一一解答,所有嘅意見都聽取👍係一個好難得嘅老板。聽佢講沁沁麵嘅湯底係用真嘅參去煲嫁,飲完包好瞓,搞到都好想試下😂😂下次必定會再去幫襯呀👍👍