2025-02-18 140 浏览
新年期間去市中心行街,真係一個錯誤嘅決定🥲周圍都多人到黐線😵好彩我哋食得早,唔使等位👍🏻餐廳環境裝修富有日式風格,幾靚不過座位好少,座位上面有齊唔同嘅配料,非常多嘅醬汁,大家可以自行選用,餐牌選擇都多,最平$9有交易,豐儉由人❤️🌟自選天婦羅丼 $80揀咗冷酢橘烏冬 $38,烏冬嘅口感夠彈牙,湯底清清地但唔會淡,同埋酸酸地好開胃,夏天食應該會再正啲😆天婦羅方面,我揀咗半熟蛋、日本番薯、原條穴子😚穴子好大條,炸得啱啱好,外皮薄脆,內裡肉質入口即化,而且仲keep到有魚味🥰半熟蛋睇圖就見到蛋黃流心,配烏冬食一流😳本身以為日本番薯係一粒粒果隻,但原來係一片,甜度適中,食落去好滿足。🌟A5和牛丼 $188雖然價錢有啲貴,但食落就知物有所值😍首先有個生蛋黃喺中心,仲有海量蔥鋪滿晒表面,非常有食慾🥰和牛嘅油脂分布均勻,入口幾乎即化,而邊位帶住焦香而濃濃嘅牛味😳勁正。-兩個都係套餐,有包麵豉湯、生果同埋前菜,感覺更抵😆之前食過旺角分店,今次試埋尖沙咀分店同樣咁有水準,真心推介比大家❤️

🌟自選天婦羅丼 $80

🌟A5和牛丼 $188