2016-09-07
喺尖沙咀捉完精靈行到攰攰地緊係要食返d好野la ! 天氣咁熱又冇乜胃口 ,最岩就係飲返杯冰凍啤酒配埋串燒!同朋友去左呢間hungry bird,貪佢近同埋多craft beer ~上到去已經有唔少人 ,個環境ok,d座位都唔算窄 ,適合知己三四人邊摸酒杯底邊吹水。叫左支NorthCoast Pranqster啤酒($59),麥味比較重,飲完之後個口仲有餘香,岩晒鐘意啤酒的我.餐廳另外仲有好多其他款的手工啤酒,下次有機會一定要試下!飲酒點小得下酒菜。先黎一個厚切牛舌($58)間舖頭一d都唔姑寒 ,塊塊牛舌都好厚,好有咬口,配埋d香料更加冇得輸。嫌唔夠重口味唔緊要,餐廳仲有三種唔同口味的味粉比你加落去。再黎係燒辣味北海道魷魚($68)。原隻魷魚大大隻切開上 ,上枱時仲冒緊煙 ,好明顯係即叫即燒,加埋d辣汁非常刺激,辣得過癮。不過唔食得辣的朋友要小心,事關真係幾辣下。燒鰻魚($48)$48有原條鰻魚 ,性價比高!燒完之後十分香口。加埋鰻魚汁。十分配合。之後係呢個烤冬陰功黑豚肉($88)。上面有層酥皮,大大塊,督開之後係浸在冬陰功汁的豚肉加菇。豚肉好彈牙軟腍,連住少少肥肉,再一層一層瘦肉,有咬
先黎一個厚切牛舌($58)
燒鰻魚($48)
上面有層酥皮,大大塊,督開之後係浸在冬陰功汁的豚肉加菇。豚肉好彈牙軟腍,連住少少肥肉,再一層一層瘦肉,有咬口得黎又唔韌,可惜個汁就要扣分,因為唔多似冬陰功,反而似印度masala多d,個人唔太鍾意。如果改做叻哩可能會更好食。