2018-10-11 31 浏览
約左友人出旺角行街,行完就緊係食野,上開飯見到「回到味來」個名甘得意,又見幾多正評,就黎試一試。係信和隔離個商場,叫新城三樓。都幾爆場,好彩甘岩仲有一枱吉位,即刻入坐,係我地後面既已經要等位喇😌卡位為主,空間寬敞。而侍應也服務好好,主動加水、介紹、炒雞、好留意我地需要,一叫就馬上到。侍應推介我地加3分醋7分豉油係鋪頭既食法。惡魔雞煲見佢招牌雞煲,叫左半隻黎試下,要小辣。睇相都見好足料,好香濃,但唔食辣既我食兩件已經頂唔順,而友人就覺得好惹味。藥膳紅燒牛肉鍋湯底有微微辣,牛肉用上牛腩,推薦老油條,即炸,好脆口手切牛頸脊$298(大)薄薄一塊,碌十秒左右就食得,濃郁牛味。我地冇叫大蜆,原來係送既..上枱仲識郁,好新鮮,大大隻,肉好肥👍🏼依個甜品好靚🤣唔記得叫咩名刀功好利害,不甜,好香豆腐味,非常清。走時見到食唔同~辣度雞煲有唔同折扣~對於唔食辣既我,這些機會不是我的🤣食開辣既可以黎挑戰下。

侍應推介我地加3分醋7分豉油係鋪頭既食法。

惡魔雞煲

藥膳紅燒牛肉鍋
湯底有微微辣,牛肉用上牛腩,

推薦老油條,即炸,好脆口

手切牛頸脊$298(大)
薄薄一塊,碌十秒左右就食得,濃郁牛味。

我地冇叫大蜆,原來係送既..
上枱仲識郁,好新鮮,大大隻,肉好肥👍🏼

依個甜品好靚🤣唔記得叫咩名
刀功好利害,不甜,好香豆腐味,非常清。

走時見到食唔同~辣度雞煲有唔同折扣~
對於唔食辣既我,這些機會不是我的🤣食開辣既可以黎挑戰下。