2020-09-17 494 浏览
無幾耐之前曾經去過萬芳冰室到食嘢,不過篇食評就到宜家拖拖拉拉先寫到出黎,雖然餐廳位置比較偏僻,不過我仍然覺得呢間餐廳值得推薦首先,餐廳環境,設計同店員服務方面,萬芳冰室整體環境都幾乾淨開揚,設計就同大家所知既一樣以50-60年代懷舊冰室為題,整體嘅感覺都幾好。而且店員嘅服務態度都唔錯,幾nice,無漏單嘅情況發生。食物方面,嚟得呢度就緊係要試下呢到嘅馳名招牌生炸雞脾同紅豆冰喇,我覺得都算係抵食嘅(利申番本人比較細食),所以隻雞脾我同個friend兩個人食啱啱好,我覺得雞脾方面萬芳真係好有誠意,隻雞脾唔單止份量足而且仲要係即叫即炸,雞脾嘅調味啱啱好,唔會話太鹹,咬落去嘅時候會feel到d雞肉好嫩好滑又脆口,唔會好似市面上有d雞脾禁炸到又燶d肉又柴,所以真係值得一試!同埋我仲叫左多蝦多士一試,雖然外表上炸得真係好靚,但本人就覺得味道就真係麻麻,感覺好似無咩味(全程靠個汁)而且食多幾啖仲覺得好乾好口渴囉

2019-12-07