2023-03-27
喺 K11 Musea 行街行到攰,喺 Chatterbox Café 食飯休息下。鍾意店內木系&植物🌴為主嘅擺設風格,感覺自然舒服。必點[招牌 #大蝦喇沙]🍜,湯底以椰奶、蝦醬及多種香料炮製而成,湯頭濃郁,米線輕易掛上湯,配搭幾隻大蝦🦐,肉質爽口彈牙,加上其他配菜,愈食愈開胃😋😋!不過,如果米線份量多啲更好🥹。試埋招牌嘅[文華 #海南雞飯]🐔, 海南雞雞肉嫩滑,份量充足,油飯顆粒分明,口感很好,淡淡油香但唔會過於油膩🍚。配上三個醬料,分別有甜豉油,泰式酸辣汁,薑蓉,滿足各人口味所需。套餐連雞雜湯🍲,鮮甜美味,尤其欣賞佢多加一件豆腐,感覺唔馬虎。鐘意香口嘢嘅話,記得試埋[ #咸蛋雞翼]🐔,黃色外表💛,雞皮上咸蛋薄脆,咸香味濃郁,邪惡但惹味😋。下次想試試串燒同甜品😛!
下次想試試串燒同甜品😛!