2008-03-07 1 浏览
2月頭同老公專登去試一試,因為品嚐過台灣既信義店一試難忘!去到大約7點左右,雖然係要等,但係都唔算好多人,淨係門口個兩個接待員已經非常有禮貌(絕對同上次係紅磡個間差得遠),最後係等左40分鐘度就有位(好似好耐,但係話哂都係晚飯時候,仲要係尖沙咀所以算係咁喇!入到去既時候有D小誤會,當我地跟住個侍應入到去既時候先知原來攪錯左,係無枱既!佢地有問我地是否介意搭枱,我地都話介意,但係佢地無黑面,仲道歉叫我地等多一陣,一有立刻比返我地!好快我地已經坐低左,裝修好好,不過四周都好嘈,而大多數既侍應都係講普通話既,佢地雖然唔係每個都咁好笑容,但係都唔會黑哂面咁,而態度都非常好,真係係香港實在好難搵到一間鋪頭D員工態度係咁好既(咁當然除左D酒店,高級食店喇!)我地叫左一個燉雞酒,小籠包,担担麵同豬扒飯!落完單侍應會同你講,我地今晚準備左豆漿同汽水比你,你想要咩呢?或者會令人誤會係免費,咁當然係要比錢架喇,不過我地叫左兩杯熱豆漿試下,都OK呀!甜度適中,又有豆味!第一味菜係燉雞,SIZE好似細左D,面頭仲有幾多雞油,但係諗落去好鮮甜,而小籠包本人同老公都應為無台灣咁好食,而担担麵就OK,都夠辣!最普通就係個飯,無咩特別,埋單唔係好貴,都只係$255,但係最唔明白點解無指示牌話比人知廁所係邊既,真係行過左都唔覺,入到去有個阿姐係度同你SAY HI,當你去完佢就會清潔,唔係唔好,不過個廁所都幾細架,仲要擺個阿姐係度,佢好似好慘咁,如果個廁所大D會好D,得兩格!仲有,香港呢間特別小選擇,好似無咩好叫咁,最好快D有甜品喇,香港人好鐘意架嘛!