2021-12-15
啲間應該好多人慕名而來 亦都基本上都長期要等位 而且都等好耐🤢因為啲間係日本梳乎厘班戟店 而且聲稱香港廚師會去日本受訓10日煮法完全學足日本 但係味因為疫情去吾到 學吾到手藝 所以吾好食?定係一直都吾好食?老實講連我禁中意食甜品嘅人 都覺得吾好食到吾想食🥴淨係靠個名支持到幾耐可以-🧏🏻♀️溫馨提示:價錢偏貴 而且等位好耐 等野食更加耐 同埋我記得佢有限時 所以我地食好快就要離開 每人都一定最少叫一樣野 所以share都吾可以 食甜品我都係中意去返比較可以坐得耐少少 吾洗太急住食甜品嘅鋪頭🤗所以對我就食一次非常足夠-▪️ 意大利芝士班戟 $118▪️ 石板街班戟 $118#意大利芝士班戟上枱嘅時候賣相好吸引,所以我都好期待,但切落去時好硬身,完全無水份嘅感覺,我地仲話錯覺姐,點知咬落去Pancake質感錯曬,好似麵包禁樣,而且仲食到粉粒,味道上完全食吾到tiramisu味,中間吉士醬好厚實感覺,好吾Creamy,食落去成個Pancake真係好實,咬落去唔鬆化。#石板街班戟同意大利芝士班戟一樣感覺賣相吾錯,隔離隨心擺左杏仁、棉花糖、士多啤梨,表面由脆糖同埋朱古力粉做,中間兩層cream比較好少
▪️ 意大利芝士班戟 $118
▪️ 石板街班戟 $118
#意大利芝士班戟
#石板街班戟
同意大利芝士班戟一樣感覺賣相吾錯,隔離隨心擺左杏仁、棉花糖、士多啤梨,表面由脆糖同埋朱古力粉做,中間兩層cream比較好少少,不過都係好實同埋好甜,而最重要個問題依然係Pancake問題,口感好硬好粉,食落去同意大利芝士班戟無分別,依然食吾出朱古力味,完全無空氣感,連基本蛋香味都無。因為個感覺好厚實,你會食完好似食正餐嘅感覺。
—————————————-——————-—————-
📍Location
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L408舖
🕙Business hours
星期一至日
11:00 - 23:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻