2021-12-30 39 浏览
天气转冻,最啱食多啲淀粉质!今次黎到呢个颇有名既拉面店,店铺位置唔多,装修有日本气氛,而且灯光暗暗地,几有feel架!✨北海道海老浓厚拉面系期间限定款式黎,主要有浓厚虾汤底、蟹肉同樱花虾。虾汤质地好厚好creamy,饮落好鲜甜,唔会死咸。至于啲面亦有咬口,浸耐左都唔觉得会变到软哂冇哂韧劲!除左蟹肉同樱花虾之外,仲有木耳丝、芽菜、叉烧、温泉蛋等等既配料,值得一提既系佢地只温泉蛋,入面个蛋黄超流心,好好食!✨北海道花咲蟹浓厚拉面一样都系期间限定款式,配料亦同海老拉面一样,只系冇左樱花虾,汤底亦转左系蟹汤底。蟹汤既味道比较清甜,食落冇咁腻,比较温和冇咁突出,中意清新啲既朋友可以拣呢款拉面!

✨北海道海老浓厚拉面

✨北海道花咲蟹浓厚拉面