2020-06-02 56 浏览
一入到去以為睇錯係食日式拉麵,我明明諗住食車仔麵。環境幾好,以食車仔麵尼講,算乾淨企理。叫咗個三餸油麵腩汁加辣汁少辣,個汁都幾好味,辣椒度適中,最憎叫少辣但我辣到死,油麻地麵包爽滑,唔會太林,唔會陣匡味。近排尼一兩年, 習慣食車仔麵一定叫魷魚,因為發覺去街市買水魷好鬼貴,一 細抽都係要4、5十蚊,所以食車仔面時叫覺得比較抵, 個魷魚又幾好咪喎,分量唔算少,下次一定會再叫魷魚。第二樣餸係豬紅,有豬紅味,唔好笑,真係好多豬紅係無味㗎,肯定溝晒水,又唔知加d乜嘢凝固劑啦,車仔麵有豬紅特別有風味,第三樣餸係瑞士雞翼,尼樣餸就爭啲啦,我對雞翼要求兒高,佢係入味,但過咗龍,d肉唔夠脹卜卜,唔夠滑,希望之後有改善。