放假又去返搬屋前住嘅樂富,多咗好多新店新餐廳!今日就去咗新店 #岡山一番店 食拉麵🍜拉麵店位置非常方便,就喺商場地下~未到午餐時間已經有人龍,入咗錢會比拉麵紙你先點選自己喜愛嘅拉麵款式,另外可以免費添加芽菜、選擇蒜茸份量、醬油濃淡、油濃郁度,而拉麵可以按個人食量選擇不同份量收不同價錢,我覺得呢樣好貼心! 點好拉麵之後,就可以到外面付款,收銀處旁邊另外仲可以購買關東煮小食和飲品~.我哋就分別試咗沾麵和拉麵🍜豚骨醬油沾麵 嘅食法係將面放入湯掛汁一齊食,可以自己決定多啲湯或者少啲湯,味道不錯👍 .半熟玉子拉麵湯底比沾麵淡少少,但麵條一樣,我幾喜歡💕 我地加配咗叉燒,立即超級豐富😆 叉燒厚身但肉嫩,我都幾喜歡這個質地~.兩款麵我比較喜歡沾麵😁,粗身麵掛汁多啲,自己可以控制麵掛上醬油多少~ 下次嚟開樂富又可再食~
放假又去返搬屋前住嘅樂富,
多咗好多新店新餐廳!今日就去咗
新店 #岡山一番店 食拉麵🍜
拉麵店位置非常方便,就喺商場地下~

我哋就分別試咗沾麵和拉麵🍜

半熟玉子拉麵
湯底比沾麵淡少少,但麵條一樣,

兩款麵我比較喜歡沾麵😁,粗身麵掛汁多啲,
自己可以控制麵掛上醬油多少~ 下次嚟開樂富又可再食~

2023-08-19
午餐