餐厅:拉面来地点:尖沙咀加拿分道菜式:拉面餐牌:午市定食包拉面7选1,免费追加小食1款同饮品,可以加钱升级饮品。可以自选面硬度,汤浓度,要唔要葱等等。另外都有期间限定拉面,同小食。山葵蟹肉拌面 $138点餐时服务员贴心提醒呢款山葵蟹肉拌面系无汤。山葵蟹肉拌面系期间限定。面底面头系好多蟹肉,仲连橙色蟹膏添,可以大啖大啖食蟹肉真系爽。服务员仲提供蟹醋,咸香蟹肉配蟹醋真系正。下底热辣辣面条系中度粗幼,我拣左普通硬度,个人觉得可以试硬。伴有紫菜丝,葱花同生磨日式芥末,捞埋一齐食爽爽地又脆脆地,而日式芥末味道捞面好正,不过唔好加太多。个面个汁味道清淡,个人觉得够味,如果加d蟹醋酸酸地其实系别有一番滋味。碗面都有一件青柠比你调味。火炙叉烧 跟餐小食我拣左火炙叉烧,一共有两件,圆形切割。半肥瘦,猪味唔错,而且够淋。零可乐 跟餐除左零可乐,正常可乐同芬达橙汁都唔洗加钱。广岛吉列珍宝蚝 $49广岛吉列珍宝蚝一客3件,热辣辣炸起,炸皮香口够脆,入面蚝肉多汁嫩口。伴有车厘茄一粒同生菜沙律,仲有柠檬一片,可解腻。另上洒上七味粉既沙律酱更加添香滑口感。烧河豚鱼干 $55烧河豚鱼干热辣辣上枱,食落烟烟韧韧,味道口
餐厅:拉面来
地点:尖沙咀加拿分道
菜式:拉面

山葵蟹肉拌面 $138

火炙叉烧 跟餐
火炙叉烧

零可乐

零可乐 跟餐
除左零可乐,正常可乐同芬达橙汁都唔洗加钱。

广岛吉列珍宝蚝 $49

烧河豚鱼干

烧河豚鱼干 $55
烧河豚鱼干热辣辣上枱,食落烟烟韧韧,味道口感唔错。下底有新鲜生菜丝垫底。另上加上七味粉既沙律酱。

枱面有柠檬水,白芝麻粒,蒜头同高菜等。
总括而言,今餐个山葵蟹肉拌面都几好,而小食质素都唔错。餐厅装修好日式,感觉去左日本食拉面。
2023-11-29
火炙叉烧