2021-09-05 62 浏览
依間位於銅鑼灣既💛Cafe,見佢拉花十分吸引bookmark左好耐,一直都好想去試🥺餐廳環境比較細,有少量bar枱位,窗口位同有大枱,平日午餐時間都坐滿人,大家如果唔想等可以經Openrice book定位。今次坐窗口位,坐落有啲逼,用餐時冷氣機一直滴水😣同左店員反映希望改善一下。拉花方面都係我想像中甘,岩晒打卡💯,但食物質素就一般。1️⃣忌廉煙三文魚意大利飯 $84依款忌廉煙三文魚意大利飯份量幾多,頂頂有幾塊煙三文魚整成花狀好美觀,risotto味道👌🏻食落啖啖忌廉味,飯身比較淋身,成個飯都好creamy,食食吓覺得有啲滯🤣一齊share會好啲。2️⃣蒜香雜菌菠菜扁意粉 $78依款蒜香雜菌菠菜扁意粉有啲伏,扁意粉比較硬身,食落啖啖油🌚味道亦唔算突出,如果有得揀多次我會選擇其他🥲3️⃣3D Cappuccino $30 (午餐跟餐半價)3D拉花製作需時,兩杯熱飲等左大概20分鐘。依杯3D小熊🐻好精緻好得意,打卡一流,睇睇下會唔捨得飲,咖啡☕️飲落都好濃同滑👌🏻4️⃣Yuji Matcha Latte $28 (午餐跟餐半價)依杯三眼仔宇治抹茶latte,外觀💯,三眼仔好可愛,飲落味道唔錯,有好濃郁嘅抹茶

1️⃣忌廉煙三文魚意大利飯 $84

2️⃣蒜香雜菌菠菜扁意粉 $78

3️⃣3D Cappuccino $30 (午餐跟餐半價)

依杯三眼仔宇治抹茶latte,外觀💯,三眼仔好可愛,飲落味道唔錯,有好濃郁嘅抹茶味,唔會好甜🍵但飲到中間有幾舊未攪勻嘅抹茶粉起入面,有啲失望😢

PS:餐廳注重衛生,入店前會為客人消毒,離店前,客人要把個人紙巾/口罩自行掉於垃圾桶或帶走。