2021-10-01
舊時光石磨腸粉 (尖沙咀)尖沙咀厚福街7A號地下C號舖學生哥時代架我,放小息放學最鐘意食街頭小食,特別係打完波勁餓,但又未到屋企開飯時間,拯救左我架胃,亦都食到我咁高大威猛英俊.....下刪一千字腸粉即點即做,米漿厚身唔易夾爛$21 雞蛋腸,好滑呀,個豉油被腸粉吸收後味道簡單卻好食,有雞蛋香。$42 蒸肉餅飯大份飽肚麻辣小食呀,天呀!$28 麻辣雞腎$35 麻辣雞翼尖,個汁辣得惹味,同埋腸粉一齊食妙絕。撈石磨粉,個粉大大塊長身,撈麵架概念,一盒好大盒又重手,$48 牛腩撈,牛腩好腍, 似食牛腩乾撈河粉呢! 而呢求架石磨粉自家製又新鮮, 食落美味多倍$25 瑞士雞翼小時成日叫媽媽整架, 因會個豉油汁甜架, 用來撈白飯好好食。同埋雞翼又吸曬味, 真是回憶返曬來呀!以後"掃街"又會多個CHOICE
尖沙咀厚福街7A號地下C號舖
$42 蒸肉餅飯大份飽肚