2016-03-17 1943 浏览
作為一個綠茶控 時不時都需要綠茶的滋潤先可以有力量京林屋可以令我再次到訪 必有其原因其實呢個飯後甜品 真係時間配合得岩岩好 點解咁講?? 因為京林屋星期一至五既打烊時間係晚上10點 我呢位時間剛剛好的食客 同朋友9點45分殺入......佢門口燈箱已經熄左喇 媽呀@@"不過京林屋職員當然知道未夠鐘收工都要盡力招呼每一位食客既日本式服務態度啦二話不說 熱切欣勤咁招呼我同朋友埋位我地都識做既 因為食過唔止一次既關係 目標其實相當清晰就係咩同咩囉 哈哈 快少少落單唔洗比佢地詛咒丫嘛 (人地都辛苦左成日 都要顧及佢地感受)每次見到佢包濕紙巾都好開心 可能係白撞綠夠清新呱?!招牌抹茶雪糕係必點之名物你話佢係咪超濃所以勁好味呢? 其實我答你唔係超濃 但佢係剛剛好 若然超濃抺茶味的話 其實食多一兩次就會覺得太膩 太淡就無左個種同舌尖既化學作用咁你個腦就會好快忘記佢而京林屋既抹茶雪糕 來得不會太甜 不會超濃 (當然都算濃味) 而佢又好滑溜 清清的抹茶味會在口中不斷翻滾直達喉嚨 配合埋味道較厚身又彈牙既抹茶啫喱 不溫不火的感動!!抹茶半月布丁絕對係比佢光溜溜又彈彈下既可愛樣子吸引左好多日式和果子都係制作
作為一個綠茶控 時不時都需要綠茶的滋潤先可以有力量

京林屋可以令我再次到訪 必有其原因
其實呢個飯後甜品 真係時間配合得岩岩好
點解咁講?? 因為京林屋星期一至五既打烊時間係晚上10點
二話不說 熱切欣勤咁招呼我同朋友埋位
我地都識做既 因為食過唔止一次既關係 目標其實相當清晰
就係咩同咩囉 哈哈
每次見到佢包濕紙巾都好開心 可能係白撞綠夠清新呱?!
抹茶啫喱雪糕
招牌抹茶雪糕係必點之名物
咁你個腦就會好快忘記佢
清清的抹茶味會在口中不斷翻滾直達喉嚨
配合埋味道較厚身又彈牙既抹茶啫喱 不溫不火的感動!!
抺茶半月布丁
抹茶半月布丁
絕對係比佢光溜溜又彈彈下既可愛樣子吸引左
好多日式和果子都係制作成呢個樣子 楚楚可憐 的的式式
抹茶味其實好重同厚身 密度相當高的布丁質感 誠意萬分
少甜之餘 要細味每一口 抹茶在口腔中來回蘯漾
(註: 由於少甜所以若後食的話 可以先用清水清一清口腔再品嚐)

完滿的晚上 因為京林有抹茶
2016-03-16