2022-02-27 100 浏览
嚴重疫情下一個無所事事的下午,其實呢排都有呢種感覺,情緒各方面都需要舒緩,食嘢好似係一個好方法,雖然出街食都有少少風險,但其實講真宜家限制食飯人數,我反而覺得比較安全,第一成間餐廳人數唔會太多,第二呢两年來大多數餐廳啲隔離隔板都成為常規,感覺防范措施都ok,而今日呢間餐廳仲有提供口罩套,呢樣對我來講係加分嘅。「鮮茄焗豬扒意粉」茄味香濃,焗豬扒亦好食,够juice,意粉份量多,爭D食唔晒。「煙鴨胸胡麻沙律」沙律菜好新鮮爽脆,胡麻sauce够多亦惹味,煙鴨胸好soft,幾完美,好啱輕食女仕食。「日式照燒鯖魚配鑊牛扒」照樣好大份量,有两大舊牛扒,可以同朋友share 食,88蚊有魚,有扒,有soup,有bread,有drink,睇怕都冇咩地方可以食到,一句話,超值。