2015-09-08
優閑既星期日下午,愛麗絲同媽咪就去左小紅館呢間台式餐廳食lunch👧🏽👩🏻小紅館呢到有set lunch,平均都係約$40-$50,每日都會有兩個set係「今日精選」,而最抵既就係呢到免費加特飲,每日都唔同,可以話係幾吸引咖🙈 順帶一提,著校服既學生仲有額外優惠添。愛麗絲點左個鹵水雞翼肉燥飯,而當日既免費特飲就係椰果青蘋果茶。首先要讚既係雞翼👍🏻 鹵水唔會太鹹,而且肉質好嫩,愛麗絲幾乎用筷子夾走骨上既肉都得😂 加上愛麗絲呢啲中意食雞翼,但平時又唔太識咬既人,就覺得特別正😂 而個肉燥飯都唔錯,唔會太乾。另外,呢個set會跟一個沙律同一碗紫菜湯,都幾多野食,幾抵咖😋另邊廂,媽咪就點左個茄子肉燥飯。不過個茄子就有啲苦😳 同埋佢個肉燥飯就有啲過鹹,唔知係咪太多汁既關係,但就同愛麗絲既肉燥飯差好遠👀 其實呢到既蕃茄湯讚歧烏冬都唔錯咖,不過可能呢排轉左Menu,少左有蕃茄湯既菜式😕 總括,小紅館係抵食既,絕對係附近上班人士同學生既飯堂👍🏻
總括,小紅館係抵食既,絕對係附近上班人士同學生既飯堂👍🏻