2016-03-14 382 浏览
小甜谷係一間甜品店係人都知,原來銅鑼灣分店有做正餐,lunch set重幾抵食,一於約埋D同事一齊嚟試吓!呢度lunch time人流唔算多,而且仲可以電話訂位,好方便。lunch set $58-$88送一杯果茶(最近去變左送熱玫瑰烏龍茶,唔知之後會唔會轉,送水果茶開心啲!)加$10有湯,當日係蘑菇湯,味道好濃又creamy,不錯!另外加$12可以有原個西柚汁,貪得意又叫左!以為加錢係upgrade杯果茶,原來2樣都有。最後飲唔曬成個西柚攞返公司慢慢飲。個西柚汁無落糖,所以澀澀地,我覺得幾refreshing但有d同事就好唔like...真係好在睇個人口味…All day breakfast 幾好味!我鍾意個無花果包,有咬口。炒蛋加左黑松露好香。overall 個breakfast好豐富,食完好飽。另外叫左個carbonara 都唔錯!rich 得黎唔會覺得膩。銅鑼灣呢個quality的lunch set價錢算reasonable。可惜午市唔供應甜品,有埋就perfect喇。
加$10有湯,當日係蘑菇湯,味道好濃又creamy,不錯!