2020-12-29
成日都去厚福街食野,但一路都未試過食呢間壽司。今日同靚女同學黎尖沙咀行街,見到呢間壽司有lunch set,幾抵食,就試下啦。因為今日壽司癮起,連刺身飯嗰啲都止唔到我地嘅壽司癮,所以我地就每人揀左個自選十件壽司餐。每個餐$158,除左包十件壽司之外,仲有沙律同麵豉湯。餐廳入面全部都係吧台,可以望到師傅整壽司嘅。喺等緊壽司嘅時候,餐廳會上左麵豉湯同沙律先,咁就可以一路食一路等壽司啦。有成三十款壽司可以揀,每款最多揀兩件。刺身壽司、火炙壽司同埋軍艦嗰啲都會有。因為今日突然想食炙燒過嘅壽司多啲,所以我將餐牌入面每一款火炙壽司都揀曬,再加三文魚腩壽司同埋真鯛壽司。火炙金線鯛壽司好似比較少見,今日試左都覺得唔錯。特別覺得個火炙帶子壽司好正,燒完個帶子都仲係好鮮甜,兩件都真係唔太夠喉。朋友特別一讚每件壽司上嘅刺身都幾大塊,夠曬抵食,味道又好食。佢話佢食完壽司之後超開心。食到飽一飽,夠曬energy去shopping!
餐廳入面全部都係吧台,可以望到師傅整壽司嘅。
火炙金線鯛壽司好似比較少見,今日試左都覺得唔錯。
食到飽一飽,夠曬energy去shopping!