2022-11-29 42 浏览
今晚黎到銅鑼灣既”Mini Friday”食野,八點半去到唔算多人,去到就已經有位,睇menu見到價錢唔算太貴,以晚餐黎講個人覺得算幾抵食,係銅鑼灣同班朋友聚餐既不妨可以考慮一下”Mini Friday”。「喇沙帆立貝意粉」($138):依款fusion意粉自己覺得幾有驚喜,喇沙味夠香濃,唔會好淡,口感有種creamy既感覺,估唔到新加坡菜式mix意大利粉又幾唔錯,帆立貝肉質都唔會霉,反而份量就唔算太多,兩個人share既就唔太夠食,不過因為幾好味所以強烈推薦俾大家👍🏻「蜜糖蒜片炸雞」($98):睇落好似細細碟咁,但一碟都有成差唔多十舊,雞炸得岩岩好,夠金黃,加埋啲蜜糖閃炩炩,好吸引。至於味道,甜度唔會過甜,加埋蒜片夠曬香口。「楊枝甘露梳乎厘pancake」($88):賣相黎講,老老實實唔算吸引,但味道就幾香楊枝甘露味,梳乎厘pancake都夠fluffy,想試下新口味梳乎厘既朋友仔可以一試。

「喇沙帆立貝意粉」($138):

「蜜糖蒜片炸雞」($98):